Vihreää meininkiä Norlandia päiväkodeissa

Viime viikolla kaikissa Norlandia päiväkodeissa vietettiin Go Green viikkoa ja voi että miten ihania asioita kasvattajat yhdessä lasten kanssa olivat ideoineetkaan; uusiomateriaaleista askarteluja, juhlia, kirjojen-ja lelujen vaihtopisteitä, kierrätysliskoja ja robotteja, roskaralleja, retkiä, talviurheilua ja vaikka mitä muuta. Mikä onni onkaan, että en saanut vain ja ainoastaan ihastella muiden ideoista syntyneitä tuotoksia, vaan saan itse myös oppia uutta!

Vihreiden lyhtyjen, Norlandia päiväkotien oman earth hourin, sanoma oli selkeä ja vaikuttava. Kauniit lyhdyt komistivat ikkunoita, ilahduttivat ryhmätilojen pöytiä valojen ollessa sammutettuina aamupäivästä tunnin ajan.. ja itse asiassa vaikka valot laitettiinkin päälle, lyhdyt pysyivät koko viikon esillä ihasteltavina. Päiväkotien pihoillekin oli rakennettu jääkuutioista mitä kauneimpia jäälyhtyjä. 

 

 

Ryhmässäni oli koko viikon punaisena lankana onnellisuuden pohtimista ja onnellisuuspuun rakentamista. Oli aivan yhtä huikeaa päästä tutkailemaan lasten ja vanhempien onnellisuuteen vaikuttavia asioita kun ajattelinkin. Oli myös hyvä hetki itselle pysähtyä pohtimaan, millaiset asiat todella tekevät minut onnelliseksi. Oletko sinä pysähtynyt miettimään, mikä tekee juuri sinut onnelliseksi? Loppujen lopuksi huomasimme, että perheiden, niin lasten kun vanhempienkin, onnellisuuteen vaikuttivat hyvinkin arkiset asiat kuten lemmikit, yhteinen hiihtolenkki perheen kesken, kaverit ja harrastukset.

 

 

Pohdimme Talossa myös kierrättämistä, sähköä, vettä ja tietysti sitä, miten voimme pitää parempaa huolta yhteisestä ympäristöstämme. Keskustelimme myös lasten kanssa, että millaisia ovat maapallosankarin ekoteot. Vaikka kyseessä olikin Go Green-viikko, niin Norlandia päiväkodit ovat ottaneet aktiivisti osaa teemaan jo viime syksystä saakka. Uskoisinpa myös, että teema jää elämään päiväkoteihin ekologisempaa ja vihreämpää tulevaisuutta edistävimpinä arjen valintoina.

 

 

 

 

Aurinkoista helmikuuta,

 

Ansku