Uutisarkisto

 • Arjen lempeyttä päiväkodissa- Olet tärkeä minulle!

  Se pieni hetki kun silität ohikiitävää lasta päälaelta. Se hetki, jossa lapsi haluaa kiivetä syliisi ihan vain ollakseen lähellä ja saaden huomiota. Se hymy mikä lapselle syntyy, kun annat hänelle hyvää palautetta onnistumisesta. Jokaiselle lapselle on tärkeää tuntea olonsa hyväksytyksi ja huomioiduksi. Millä keinoin me kasvattajat onnistumme siinä ryhmähoidossa päiväkodissa ?

 • Nyt mennään päiväkotiin

  On vielä elokuu. Aurinko ja sade kilpailevat keskenään. Taivas on vuoroin kirkas ja kesäinen, vuoroin synkkä ja syksyinen. Päiväkodin ryhmät ovat laitettu valmiiksi odottelemaan uusia, sekä vanhoja kesälomalta palaavia lapsia. Me kasvattajatkin olemme nauttineet kesälomasta ja nyt innolla odotamme uuden kauden alkamista. Kaikkia taitaa jännittää hieman.

 • Tenava-Talolaiset ilahduttamassa Villa Kaskimäen asukkaita

  "Jee, me päästään hoivakodille!" Näillä sanoilla alkaa perinteisesti muutaman kymmenen metrin kävely naapuriin. Viikottaiset vierailut päiväkotimme naapurissa hoivakoti Villa Kaskimäessä ovat ehdottomasti lasten ja hoivakodin asukkaiden huippuhetkiä arjessa. Käymme hoivakodilla pienryhmittäin kerran viikossa ja hoivakodin asukkaat pääsevät myös välillä vierailemaan päiväkodillamme. Kohtaamiset ovat aitoja ja niistä ei puutu mitään, ikäänkun palaset loksahtaisivat paikoilleen.

 • Kierrätystä lasten kanssa- Pidetään yhdessä huoli maapallosta!

  Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Yhteinen vastuu ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnista on meillä jokaisella. Lastenkin on hyvä oppia laittamaan roskat oikeaan kierrätysastiaan, jotta sekajätteen määrä saataisi vähenemään. Näin ollen kierrätettävistä roskista saamme jälleen uusia toimivia tuotteita. Tästä syntyi meidänkin ensimmäisen projektipäivämme idea, roskismonsteri :)

 • Teatteriretki

  Veikkolan Tenava-Talon oranssin ja vihreän talon lapset kävivät viime viikolla katsomassa kirjastossa marionettiteatteriesitystä "Lumityttö". Tarina todella tempaisi lapset mukaansa olemalla välillä jännittävä ja välillä hauska! Samalla reissulla tulikin palautettua ja lainattua kirjoja.

 • Norlandia goes GREEN, matkalla kohti vihreämpää tulevaisuutta!


  Viime keväänä sain upean mahdollisuuden päästä muiden Norlandia maiden kanssa yhteistyössä suunnittelemaan tulevan vuoden yhteistä teemaa kaikille Norlandia päiväkodeille. Teema syntyikin yksimielisesti tiimityön tuloksena, ja se tukee samalla myös Norlandian linjaa, tehdä tulevaisuudesta vihreämpi.

 • Yhteinen maapallomme- Lapsen oikeus osallisuuteen

  Norlandiapäiväkotien yhteinen Quest-viikko lähestyy kovaa vauhtia. Viikko 5 käynnistyykin kaikissa Norlandia päiväkodeissa ympäri pohjoistamaita ja Eurooppaa vihreän lyhdyn merkeissä. Jokaisessa päiväkodissa, yhteisen maapallomme hengessä sammutamme päiväkotien valot ja valaisemme hetkisen lasten askartelemien vihreiden lyhtyjen ja led-kynttilöiden avulla. Tämä on kuin meidän ikioma pieni earth hour. Ideana on herätellä niin lapsia kun aikuisiakin ajattelemaan, miten suuria hyötyjä yhteisömme pieneltä tuntuvat teot voivat lopulta saavuttaa.

 • Vihreää meininkiä Norlandia päiväkodeissa

  Viime viikolla kaikissa Norlandia päiväkodeissa vietettiin Go Green viikkoa ja voi että miten ihania asioita kasvattajat yhdessä lasten kanssa olivat ideoineetkaan; uusiomateriaaleista askarteluja, juhlia, kirjojen-ja lelujen vaihtopisteitä, kierrätysliskoja ja robotteja, roskaralleja, retkiä, talviurheilua ja vaikka mitä muuta. Mikä onni onkaan, että en saanut vain ja ainoastaan ihastella muiden ideoista syntyneitä tuotoksia, vaan saan itse myös oppia uutta!

 • Ruokailuhetken pedagogiikkaa

  Lasten päiväkotiruokailun tavoitteena on yleisesti uusien makujen maistamaan opettelu ja hyvien ruokatapojen noudattaminen.  Tärkeää on myös huomioida, että lapsi syö riittävästi ja monipuolisesti. Haluamme myös, että lapset oppivat kunnioittamaan yhteistä ruokahetkeä. Yhteen kokoontuminen ja yhdessä syöminen luo yhteisyyden tunnetta ja kasvattaa lasta ruokakulttuuriin.

 • Tenavat on nyt Norlandia Päiväkodit

  Tenava päiväkodit on 1.2.2017 alkaen Norlandia Päiväkodit. Jatkamme edelleen Suomessa omana yhtiönä toteuttaen suomalaista varhaiskasvatusta, mutta hyödyntäen samalla koko Norlandia-konsernin vahvan osaamisen, kehitystyön ja muun muassa laatujärjestelmän.

 • Norlandia Quest 2017 -viikko elokuvateemalla

  Norlandian päiväkodeissa eri maissa on vietetty Norlandia Quest -viikkoa. Tänä vuonna teemana on elokuva/filmi. Lasten osallisuus ja luovuus on ollut keskiössä, kun päiväkodeissamme on toteutettu mitä moninaisimpia teemaan liittyviä projekteja.

 • Päiväkoti Sympaatti Tuusulassa liittyy osaksi Norlandia Päiväkoteja

  Olemme ostaneet Tuusulassa sijaitsevan päiväkoti Sympaatin liiketoiminnan. Sympaatti liittyy osaksi Norlandiaa 1.3.2017 alkaen. Hoitopaikkoja jatkossa tarjolla myös alle 3-vuotiaille lapsille!

 • Sähköposteissa tekninen vika 25.7.2017!

  Yrityksemme sähköposteissa on tällä hetkellä valitettavasti tekninen vika. Pahoittelut vian aiheuttamasta haitasta.

 • 8 uutta Norlandia Päiväkotia avasi ovensa 1.8.2017

  Uusien päiväkotien myötä aloitimme toiminnan myös 5 uudessa kunnassa, Kuopiossa, Kouvolassa, Ruskossa, Hyvinkäällä sekä Helsingissä.

 • Norlandia Päiväkotien ja Moomin Language Schoolin yhteistyö jatkuu

  Norlandia Päiväkodeissa opitaan jatkossakin englantia - yhteistyö kielenoppimispalvelu Moomin Language Schoolin kanssa jatkuu taas syksyllä.

 • Roosa nauha -keräyslipas

  Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys on alkanut. Norlandia päiväkotien lipas on auki 29.10.2017 asti.

 • Rekrytoimme Hämeelinnaan varhaiskasvatuksen esimiehen

  Päiväkoti Tuuli on pieni, kodinomainen ja lämminhenkinen päiväkoti luonnonläheisellä asuinalueella Ojoisilla. Teemme paljon metsäretkiä lähiluontoon. Tutustumme luontoon tutkimalla ja ihmettelemällä. Myös kuvataiteet ovat meille tärkeitä. Päiväkodissamme on 42 hoitopaikkaa 1-6-vuotiaille lapsille. Järjestämme myös esiopetusta.

 • Lehdistötiedote: Norlandia Päiväkodit laajentaa toimintaansa ostamalla lietolaisen Lastentarha Soittorasian

  Norlandia Päiväkodit Oy osti Liedossa toimivan Lastentarha Soittorasian liiketoiminnan yrittäjä Katja Grönforsilta. Kauppa astui voimaan 1.11.2017.

 • ”Always remember, You are the frontline heroes” eli työntekijöiden kokemuksia Norjan matkasta

  ”Me, Päiväkoti Tarinan sekä Päiväkoti Areenan työntekijät Satu ja Kia saimme upean mahdollisuuden osallistua Norjassa järjestettyyn strategia-kokoukseen toimitusjohtaja Ollin sekä pedagogisen johtajan Jonnan rinnalla. Kokoukseen ottivat osaa myös Norlandian Norjan, Ruotsin sekä Hollannin päivähoidon johtajat sekä asiantuntijat.

 • Lehdistötiedote: Norlandia Päiväkodit laajentaa toimintaansa Valkeakoskelle ostamalla Päiväkoti Innowonnin toiminnan

  Norlandia Päiväkodit Oy on ostanut Valkeakoskella sijaitsevan Päiväkoti Innowonnin toiminnan. Kauppa astui voimaan 1.11.2017.
  Innowonnin aiempi yrittäjä Hanna Matara jatkaa gymi-liikuntakonseptia päiväkodin tiloissa. Gymikonseptia hyödynnetään myös päiväkodin toiminnassa.

 • Tervetuloa Norlandia Päiväkodin eskariin!

  Meidän eskareissa oppiminen on kivaa.

 • Uudet Norlandiapäiväkodit: Kempele, Mäntsälä ja Tampere

  Toimintamme on laajentunut uusille alueille kolmen uuden päiväkodin myötä. Tampereelle avautui liikuntapäiväkoti Voitto. Lisäksi ostimme Kempeleessä toimivan HaliNaperot-päiväkodin sekä Mäntsälässä Satuleijona-päiväkodin.

 • Liity sähköpostilistallemme

  Saat noin kerran kuukaudessa ajankohtaista tietoa tapahtumistamme ja kiinnostavia asiantuntijoiden artikkeleita.

 • 82% työntekijöistä pitää meitä todella hyvänä työpaikkana – tulos parantunut entisestään

  Meillä Norlandia Päiväkodeissa töissä on hauskaa ja olemme sitoutuneita.

 • Luontopäiväkoti Havun pihaa suunniteltiin yhdessä asiakkaiden kanssa!

  Uusi luontopäiväkoti Havu avautuu Kankaapäähän elokuussa 2018!

 • Kiitos kaikille Lapsimessuilla kävijöille!

  Osastollamme riitti paljon kuhinaa! Paljon hyviä keskusteluja kiitos kaikille!

 • Yksityisen päivähoidon asiakastyytyväisyys erittäin korkealla tasolla – selviää EPSI Ratingin tutkimuksesta

  Yksityisen ja julkisen päivähoidon asiakastyytyväisyyttä tutkittiin kevään aikana. Tulosten perusteella yksityinen päivähoito arvioidaan jonkin verran julkista laadukkaammaksi. Samalla tutkimus osoittaa molempien olevan kansainvälisessä vertailussa tasolla, josta voidaan olla ylpeitä.

 • Mediatiedote 1.6.2018| Lapsi on todellinen asiakas -tärkeimmät mielipiteet huomioitiin päiväkodin asiakastyytyväisyyskyselyssä

  Päiväkodin asiakastyytyväisyyskysely ei ole uusi juttu. Vanhemmille suunnatut kyselyt ovat arkipäivää niin kunnallisella kuin yksityiselläkin puolella. Tällä kertaa halusimme selvittää, mitä todelliset asiakkaat ajattelevat!

 • Mediatiedote 17.7.2018: Norlandia Päiväkodit laajentaa toimintaansa Porvoossa ostamalla kaksi päiväkotia.

  Norlandia Päiväkodit Oy osti New Generation Kids Osk:lta Porvoossa toimivat Päiväkoti Monikan ja Päiväkoti Frendit. Kauppa astui voimaan 1.7.2018.

 • Mediatiedote 2.10.2018: Norlandia Päiväkodit laajentaa toimintaansa Helsingissä ostamalla Päiväkoti Peiponpesän

  Norlandia Päiväkodit Oy on ostanut Helsingin Torpparinmäessä sijaitsevan Päiväkoti Peiponpesän liiketoiminnan 1.10.2018. Päiväkoti Peiponpesä on Luonnossa kotonaan päiväkoti ja täydentää hienosti Norlandia luontopäiväkotien sarjaa.

 • Suojelemme jokamiehenoikeuksia!

  Päiväkotimme ovat ottaneet aktiivisesti osaa Ylen järjestämään Mennään metsään kampanjaan, jonka tavoitteena on saada jokamiehen oikeudet Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle.

 • Mediatiedote 30.11.2018: Norlandia Päiväkodit avaa elämyspäiväkodin Ideaparkkin!

  Varhaiskasvatuspalvelut monipuolistuvat Lempäälässä, kun Norlandia Ideapark avaa ovensa tammikuussa 2019. Norlandia Ideapark tarjoaa elämyksellisen varhaiskasvatuksen lisäksi erilaisia perheiden arkea helpottavia elementtejä. Lasten ja koko perheen harrastuksien yhdistäminen päiväkotipäivään ja sen ympärille tuo perheille enemmän aikaa yhteiseen arkeen.

   

 • Norlandia Päiväkodit liikuttaa lapsia yhdessä SUL:n kanssa

  Norlandia Päiväkodit on Minimarathonin tuore nimikkokumppani. Minimarathon on osa 18. toukokuuta 2019 järjestettävää Helsinki City Running Day -tapahtumaa. Minimarathon tunnetaan jatkossa nimellä Norlandia Minimarathon. Lasten liikuntatapahtuma Norlandia Minimarathon tarjoaa mukavaa yhdessäoloa koko perheelle.

 • Norlandia Quest viikko on käynnistynyt Go Green teemalla!

  Päiväkodeissamme on tällä viikolla paljon erilaisia tempauksia Go Green teeman mukaisesti.

 • Mediatiedote 4.2.2019: Norlandia tuo Hippos2020-hankkeeseen liikuntapainotteisen päiväkodin

  Myös varhaiskasvatus tulee näkyväksi osaksi Hippos2020-hanketta. Norlandia Päiväkodit on Hippoksen ensimmäisenä kaupallisena toimijana varannut käyttöönsä 1045 neliömetrin tilan liikuntapainotteista päiväkotia varten. Norlandia Päiväkodit allekirjoittivat pitkäaikaisen vuokrasopimuksen perjantaina 1.2.2019. Sopimus toteutuu, kun hankkeen ensimmäisen vaiheen rahoituspäätös on kokonaisuudessaan tehty ja rakennuslupa saanut lainvoiman.

 • Norlandia laajentaa palvelujaan kotihoitoon ostamalla Alina -ketjun – myös lastenhoitoa kotona

  Norlandia on ostanut valtakunnallisen franchise-ketju Alinan, joka tarjoaa muun muassa kotihoito-, kotityö- ja lastenhoitopalveluja. Näin Norlandia pystyy jatkossa tarjoamaan lastenhoitoa ja muita perhepalveluja päiväkotien lisäksi kotona. Norlandialla on jo aiemmin laajasti vanhusten kotihoito- ja asumispalveluja muissa pohjoismaissa ja nyt laajennamme Alinan myötä hoivapalvelua myös Suomeen.

 • Norlandia ostaa Jyväskylässä ja Keuruulla toimivan Tähtipäiväkodit Oy:n

  Tähtipäiväkodit Oy on saanut uuden omistajan valtakunnallisesta varhaiskasvatusyritys Norlandiasta. Jyväskylän Hoivayhdistys ry ja Jyvässeudun Hoivapalvelut Oy keskittyy jatkossa vanhusten hoivapalveluihin. Yhdistys halusi löytää seitsemälle päiväkodilleen luotettavan omistajan, jolla on kykyä ja halua kehittää laadukkaasta varhaiskasvatuksestaan tunnettuja Tähtipäiväkoteja.

 • MEDIATIEDOTE 6.2.2020: Hoiva- ja kasvatusalan konserni Norlandia laajenee ja avaa yhtiön ensimmäisen sukupolvet yhteen tuovan palvelukorttelin Tuusulan asuntomessualueelle

  Norlandia Hoiva ja Norlandia Päiväkodit laajentavat toimintaansa ja palveluvalikoimaansa ja tuovat Suomeen uuden konseptinsa, joka yhdistää ikäihmisten asumispalvelut ja lasten päiväkotitoiminnan saman katon alle. Ensimmäinen uuden mallin mukainen Norlandia palvelukortteli avautuu kesällä 2020 Tuusulan asuntomessualueelle. Uusiin palveluihin kuuluvat myös koirapäiväkoti ja Norlandia Deli-keittiön tuotevalikoima, joka on suunniteltu asiakasperheiden arkea helpottamaan.

 • Etävarhaiskasvatus

  Näinä poikkeusaikoina Norlandia Päiväkodeilla on pidetty aktiivisesti yhteyttä kotona oleviin lapsiin etävarhaiskasvatuksen keinoin.

 • Uusi Norlandia Quest teema on Sankarit!

  Norlandia Quest -teema 2021 on sankarit! Tälläisinä aikoina Sankarit teema kutsuu nauruun ja hauskanpitoon, joka tulee varmasti tarpeeseen!

  Löytyykö sinun sankarisi historiasta, saduista, onko hän arjessa toimiva sankari opettaja, palomies tai sairaanhoitaja vai onko hän kenties isäsi, äitisi tai isosiskosi?

 • Go Green kuukausi näkyy päiväkodeissamme

  Kevät on istutuksien aikaa, niinpä pikkupuutarhurit ovat päässeet mielipuuhaansa päiväkodeissamme. Jokaisessa lapsessa asuu pikkupuutarhuri.

 • Go Green: Toukokuussa tehdään hyvää kierrättämällä

  Kevät on suursiivouksen aikaa ja kaapeista löytyy varmasti itselle turhia leluja ja pieneksi jääneitä vaatteita. Nyt on aika kaivaa ne esiin ja tehdä samalla hyvää. Olemme saaneet yhteistyöhön mukaan Hope ry:n ja tulemmekin kuukauden lopussa lahjoittamaan kaikki kerätyt tavarat vähävaraisten perheiden lapsille.

 • Norlandia Päiväkotien henkilöstön työtyytyväisyyskyselyn tuloksia

  Vuosittainen henkilöstön työtyytyväisyyskyselymme toteutettiin 23.3-14.4 2021. Vastausprosenttimme kyselyyn parani tänä vuonna entisestään ja oli nyt 91%. Voimme iloksemme todeta, että kyselyyn vastaamista pidettiin koko henkilöstössä tärkeänä mahdollisuutena vaikuttaa.